Startershypotheek afsluiten

Voor het afsluiten van een startershypotheek zijn er verschillende mogelijkheden als u voor het eerst de woningmarkt betreedt en voldoet aan de voorwaarden die aan de startershypotheek gesteld worden.

Minilening zonder BKR

Een minilening zonder BKR afsluiten is ook geen enkel probleem. Dus met een negatieve BKR registratie kunt u een minilening afsluiten tot een bedrag van 1000 euro.

Als u die starter bent dan wilt u natuurlijk wel op zoek naar de goedkoopste startershypotheek om de maandlasten zo laag mogelijk te houden.

Zoeken naar een goedkope startershypotheek


Om een goedkope startershypotheek te vinden zullen er een aantal stappen ondernomen moeten worden, waarbij een aantal zaken onderscheiden kunnen worden. In de eerste plaats is het van belang om zoveel mogelijk informatie te verkrijgen over de goedkope startershypotheek. Die informatie is te vinden op internet door bijvoorbeeld enkele websites te bezoeken van hypotheekaanbieders. Een andere optie is om advies en informatie te vragen aan een onafhankelijk hypotheekadviseur die samen met u gaat onderzoeken welke hypotheekaanbieder een goedkope startershypotheek kan bieden.

Kenmerken van de goedkope startershypotheek
Hieronder zullen een aantal kenmerken van een goedkope startershypotheek aan de orde komen en zullen de voorwaarden die aan een startershypotheek gesteld worden ook aan bod komen.
• Een van de opvallende kenmerken van een startershypotheek is dat er niet uitsluitend naar het inkomen wordt gekeken dat vandaag de dag wordt verdiend, maar dat er rekening wordt gehouden met een inkomenstoename in de toekomst.
• Een ander kenmerkend aspect waarin een startershypotheek verschilt ten opzichte van andere vormen is dat het hypotheekbedrag meer dan 100 procent van de executiewaarde kan bedragen met als doel om een deel van de hypotheeklasten te kunnen voldoen gedurende de periode dat het inkomen nog niet toereikend is.
• Een goedkope startershypotheek zal vrijwel altijd een aflossingsvrije hypotheek bedragen, in elk geval aflossingsvrij voor een aantal jaren, want bij een dergelijke hypotheek hoeft er alleen rente per maand betaald te worden, waardoor de uiteindelijke netto maandlasten laag zijn.
• Voor het vinden van een goedkope startershypotheek is het aan te raden om bij meerdere hypotheekaanbieders te informeren en waar mogelijk een offerte voor een startershypotheek aan te vragen. Het voordeel van verschillende offertes is dat de beste en goedkoopste eruit gekozen kan worden.