Hypotheek advies

Als starter op de woningmarkt wordt u geconfronteerd met een breed scala aan mogelijkheden voor wat betreft de keuze in de hypotheken. Voor de meeste hypotheekvormen geldt dat het inkomen een zwaarwegende factor is voor het bepalen van het maximale hypotheekbedrag…

en daardoor hebben veel starters niet de mogelijkheid de woning te kopen die aansluit bij de persoonlijke wensen. Een van de hypotheken die juist gericht is op starters en meer mogelijkheden biedt is de startershypotheek. Het is aan te raden om met betrekking tot de startershypotheek advies en informatie in te winnen, zodat een duidelijk beeld ontstaat van de mogelijkheden.

Advies over de startershypotheek

advies

Aangezien elke hypotheekaanbieder weer andere voorwaarden stelt aan de startershypotheek is het aan te raden om voor de startershypotheek advies te vragen. Het advies over de startershypotheek kan op verschillende manieren verkregen worden en een mogelijkheid is om een afspraak te maken met een hypotheekadviseur die aan een hypotheekaanbieder verbonden is. Een andere optie is om naar een onafhankelijk hypotheekadviseur te gaan en daar over de startershypotheek advies te vragen. Verder biedt internet natuurlijk veel mogelijkheden om zelf informatie te verzamelen.

Adviesgesprek over de startershypotheek
Hieronder zullen een aantal aspecten en kenmerken bij het advies over de startershypotheek behandeld worden.,
• De startershypotheek onderscheidt zich ten opzichte van andere hypotheken op een aantal vlakken en een daarvan is dat de hypotheekaanbieder bereid is om een hoger bedrag aan hypotheek te verstrekken dan de woning als executiewaarde heeft. Hierdoor wordt extra financiële ruimte gecreëerd.
• Het opvallende aan de startershypotheek wat bij het adviesgesprek vast ook besproken zal worden is dat de hypotheek niet alleen wordt vastgesteld op het inkomen wat nu verdiend wordt, maar dat de blik voor wat betreft het inkomen zeker naar de toekomst wordt gericht, omdat men van de veronderstelling uitgaat dat de startende hypotheeknemer in de toekomst meer gaat verdienen.
• Tijdens het gesprek waarin advies over de starterslening wordt gegeven zal er ook aandacht besteed worden aan de maandlasten die voortvloeien uit de hypotheek, waarbij vaak een aflossingsvrije hypotheek wordt afgesloten. De maandlasten bij een aflossingsvrije hypotheek blijven laag omdat er alleen rente betaald zal worden en geen aflossing. Bij een starterslening zal de hypotheek dan ook de eerste jaren uit een geheel aflossingsvrije hypotheek kunnen bestaan.